Til toppen

Fiskepodden

Fiskepodden er en podkast fra VESO for alle som er interessert i fiskeoppdrett og havbruk, både de som jobber i næringen og de som bare vil lære mer. Podkasten er laget av Karoline Skaar Amthor og Kristian Natland. Begge er veterinærer og over gjennomsnittet interessert i fisk.  

Vi skal prøve å gi dere en innføring i hva havbruk og fiskeoppdrett er, hva som er næringens hovedutfordringer og mulige løsninger på disse, og hvorfor denne næringen har blitt så viktig for lille Norge. Som absolutt ikke er liten når det gjelder fiskeproduksjon.

Vi kommer til å snakke om forvaltning og matproduksjon, naturvern, lakselus og andre fiskesykdommer, fiskevelferd, vaksiner og legemidler, oppdrett på land, nye oppdrettsarter, forskning og utvikling osv. I hver episode kommer vi til å ha med oss en aktuell gjest.

 Vi finnes på alle podkastplattformer, i tillegg til Spotify og iTunes.  Følg oss gjerne på Facebook og Instagram, eller send oss en mail på fiskepodden@veso.no   Lytt, lik og del!

Våre ferskeste episoder!

HSMB og PRV - en detektivhistorie

I Fiskepoddens serie om virus er det nå på tide å ta for seg det viruset som muligens er det mest forekommende viruset i hele verden, nemlig PRV!

Fiskehelserapporten

Vi har fått besøk av redaktøren for å snakke mer om årets rapport!

Kråkebolleoppdrett - tareskogens redning?

I vår serie om oppdrett av nye arter er det endelig kråkebollens tur!

Forbrukeratferd - hva skjer med sjømatkonsumet?

I dagens episode skal vi snakke om forbrukeratferd!

Odd-Bjørn Hjelmeset – fra verdensmester til laksemester?

Odd-Bjørn Hjelmeset er nok mest kjent som en racer på ski og en veldig blid type (selv med is i rubben). Det kanskje ikke like mange vet er at han nyl ...

Virus - en introduksjon

De fleste har vel fått en rimelig god oversikt over status for oss tobeinte for tiden, men hva med våre svømmende venner i merdene?

Om lakselus og legemidler

Endelig er tiden inne for å snakke om denne lille bølla som vi alle får grå hår av, nemlig LAKSELUSA!

Diagnostikk Del 1: Histologi

Hvis man ikke vet hva problemet er, er det som kjent vanskelig å gjøre noe med det!

Geir Skeie – verdensmesterkokken som elsker sjømat

Det er ikke hver dag vi får snakke med en verdensmester i Fiskepodden (for å være ærlig er det første gang).

Nå kommer torsken (en episode om torskeoppdrett)!

Er det typisk norsk å digge torsk? Tidlig på 2000-tallet var det flere torskeoppdrettere i Norge, men plutselig ble alle borte. Hva skjedde?